Naša metoda

Kako ću naučiti novi jezik?! To se mnogi ljudi pitaju. Razvile su se i mnoge metode poučavanja. Postoji između ostaloga bihejvioristički, kognitivistički, konekcionistički, konstruktivistički, interakcijski i još mnogo više ili manje poznatih pristupa. Međutim, koji je pristup najbolji? Ukratko, nijedan i svi. Kako je to moguće? Vrlo jednostavno. Nijedan, upravo iz tog razloga što ni jedan pristup ne obuhvaća kompleksnost i cjelovitost učenja jezika kod ljudi, a svi jer svaka metoda nudi nešto što će pridonijeti bržem, boljem i jednostavnijem učenju jezika.

Zato smo razvili sustav od pet koraka koji će ti pomoći u brzom i jednostavnom savladavanju jezika.

Korak 1.: Motiviranost

Prvi korak koji prethodi svakom učenju jezika jest motiviranost. Posebno je na početku teško pronaći motivaciju. Međutim, naši su predavači uz tebe i spremno će ti pomoći gdje god treba. Prilagođavaju ti se i nastoje iz tebe izvući najviše.

Korak 2.: Otvorenost

Učenje stranoga jezika vrlo je izazovno. Put neće uvijek bit lak, no zato smo tu da ti pomognemo. Usmjerit ćemo te u onom smjeru da uopće ne primijetiš da se suočavaš s možebitnim kušnjama. Otvorenošću novome i nepoznatom već je izvrsan korak u pravom smjeru.

Korak 3.: Samostalnost

Sustavnim te radom želimo potaknuti da samostalno kreneš učiti jezik. Ako se prisjetiš vlastitoga djetinjstva, pogledaš mlađu braću i sestre ili pak vlastitu djecu, vidjet ćeš da oni od prvoga dana sve uče samostalno. Djeca su radoznala i nove ih stvari zanimaju. U svojoj radoznalosti iskušavaju stvari – nekad uspiju, nekad ne. Bit je u tome da samostalno žele istražiti nove stvari. Želimo u tebi probuditi taj istraživački duh da se samostalno i bez straha spremno prihvaćajući pogreške radoznalo upustiš u svijet učenja stranoga jezika.

Korak 4.: Usmjerenost

 

Lako je ako se zna smjer kretanja. Na početku to dakako nije tako jednostavno odrediti, pojedincima i nemoguće. Stoga te sustavnim vježbama želimo dovesti do toga da uspiješ izvršiti komunikacijske zadatke, tj. da se uspiješ sporazumjeti u konkretnoj životnoj situaciji gdje mi nećemo stajati uz tebe i priskočiti u pomoć.

Korak 5.: Poticajnost

Okružnje u kojem učiš strani jezik vrlo je važno. Pohvalno je sve unaprijed navedeno, no ako učiš u nekom nepoticajnom okruženju i nepoticajnim materijalima uzalud je sav uložen trud. Nastojimo zbog toga stvoriti takvu radnu atmosferu koja će ti najviše prijati. Vrlo bitna stvar u svemu tome predstavlja izbor radnoga materijala. Vrlo se često gubi interes za učenjem stranoga jezika jer su udžbenici zastarjeli i neprimjereni potrebama polaznika. Iz tog smo razloga uzeli udžbenike koje slijede posljednje trendove u nastavi stranoga jezika te ih sami dorađujemo vlastitim materijalima.